Thursday, 5 April 2012

SKPJ Official Facebook Page

Gambar-gambar di dalam blog ini adalah ihsan dari guru-guru, dan facebook ini ---> SKPJ

Perlawanan persahabatan antara SKPJ dan SKKI

Siapa kata murid-murid sahaja mampu aktif dalam bersukan, guru-guru juga aktif dalam aktiviti bersukan. Baru-baru ini telah diadakan perlawanan persahabatan antara SKPJ dan SKKI (Sekolah Kebangsaan Kampung Idaman). Walaupun kemenangan tidak berpihak kepada SKPJ, guru-guru masih berpuas hati, kerana masing-masing menunjukkan komitmen yang tinggi bagi menjayakan aktiviti ini.

Pertandingan bola tampar

Kerjasama guru

Saya berasa amat terpanggil untuk menulis tentang majlis persaraan guru besar SKPJ, Pn. Hajah Isniwati Bt Sanusi yang telah diadakan pada 9 November 2010. Bukan sahaja murid-murid, guru-guru juga tidak kurang hebatnya untuk turut menjayakan majlis ini. Kerjasama antara guru dapat dilihat dengan jelas melalui majlis ini.

Guru-guru lelaki bermain kompang ketika ketibaan Guru Besar.

Guru-guru perempuan membuat persembahan nyanyian.

Mereka kelihatan segak dan anggun berpakaian seragam kan? Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar pada hari tersebut. Buat Pn. Hajah Isniwati Binti Sanusi, kami ucapkan selamat maju jaya.


Kepimpinan Institusi Guru

Barisan Guru Wanita SK Pendamaran Jaya
Guru adalah profesyen mulia. Peranannya mendidik generasi dengan ilmu pengetahuan dan akhlak; Tiada kepimpinan tanpa didikan guru. Sebarang kejayaan, maka di belakangnya ada guru. Guru sama peranannya dengan ibu. Guru mendidik minda dan jiwa, sedang ibu mendidik fizikal dan segala. Kejayaan individu oleh guru dan kejayaan masyarakat juga adalah oleh guru. Besarnya peranan guru, tiada kata sepadan untuk diungkapkan jasa guru. Sebagai ingatan dan kenangan, maka antaranya diadakan Hari Guru.